DSR1 Coaching

DSR1 Training

Esther van Brakel

DSR1 Begeleiding

Donderdagavond 28 januari moesten de Dames Recreanten van Ventura (nr.1 in de competitie) aantreden tegen de nr.2 in Krimpen aan de IJssel. De eerste wedstrijd tegen de Treffers was een leuke sportieve wedstrijd en werd ruim gewonnen, maar dit beloofde vanaf minuut 1 een hele andere wedstrijd te worden. Wij begonnen niet scherp aan de wedstrijd en keken na 10 minuten spelen tegen een 2-3 achterstand aan. Er werd met name aan de kant van Treffers enorm uitgedeeld en op de een of andere manier waren we daar toch van onder de indruk. Aan de kansen lag het niet, maar aan het afmaken wel. Gelukkig pakten we de draad weer op na een aantal open kansen te hebben gemist en gingen we de rust in met een 4-6 voorsprong.

De tweede helft werd jammer genoeg niet veel beter. Helaas speelden we ook gedeeltelijk tegen een "8e man" op het veld en werden we niet echt in bescherming genomen. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-12 na een paar mooie combinaties met de opbouwers en de hoeken. Goed druk zetten, eigen spel spelen, doseren en proberen om niet mee te gaan in het harde spel van de tegenstander, dat waren de afspraken.
De bedoeling was om de voorsprong verder uit te bouwen. Twee break outs waarbij twee speelsters letterlijk getorpedeerd werden, werd door de scheidsrechter afgewimpeld met aanlopen "zij stond er al" en ""niks aan de hand" terwijl er toch flink aan een arm werd gezeten. Dit was het keerpunt, we kregen een paar keer twee minuten aan onze broek en speelden een tijd in ondertal.
Hierdoor zagen de Treffers kans om terug te komen en stond het uiteindelijk met nog maar 1 minuut op de klok 13-13. Wij hadden balbezit en wist gelukkig het hoofd koel te houden. Met nog 10 seconden te spelen werd de bal er vanaf de hoek ingeschoten. Eindstand 13-14 !! Een zwaar bevochten (bijna letterlijk) overwinning. Na de wedstrijd waren we het erover eens dat deze wedstrijd snel vergeten diende te worden. Fanatiek zijn is geen probleem, ook niet als je al een dagje ouder bent, maar Fairplay moet toch bovenaan staan of je nu Eredivisie, bij de jeugd of "maar" Recreantenhandbal speelt.