DSR1 Coaching

DSR1 Training

Esther van Brakel

DSR1 Begeleiding

Doseren was ons motto voor dit seizoen. Iedere week weer afwegen of het verstandig is om te gaan trainen of jezelf sparen voor de wedstrijd. Eenmaal in het veld gaat de rem er volledig af en zijn we enorm fanatiek.
Dinsdag 15 maart moesten wij onze uitwedstrijd tegen Unitas spelen. Doordat Unitas vorige week van De Treffers had verloren was de spanning al uit de wedstrijd. Onze concurrenten kunnen ons niet meer inhalen en wij zijn dus kampioen!
Wij begonnen 20 minuten voor de wedstrijd aan onze warming up en werden compleet verrast door de komst van de volledige damesselectie om ons aan te moedigen. We voelden hierdoor toch wel enige druk om goed te presteren. Het was voor deze wedstrijd helaas niet gelukt om compleet aan de wedstrijd te beginnen (Wendy R. en Martine zijn helaas geblesseerd). Hierdoor moesten wij toch enigszins creatief zijn met de opstelling in het veld en dan met name met de opbouw posities. Maar waar een wil is is een weg dat bleek ook nu weer.
We moesten even wennen en de spanning van ons af spelen. Onze aanvallen waren aan het begin van de wedstrijd te kort en slordig. Gelukkig waren de dames van Unitas niet bij machte om hier gebruik van te maken. Daarna konden we met slim aanvalsspel, want snel zijn we niet meer toch regelmatig tot score komen en een ruststand van 0-6 op het scorebord toveren. In de tweede helft bood Unitas meer weerstand en probeerden met een aantal snelle tegenaanvallen ons te overrompelen. Gelukkig hebben wij bij elkaar meer dan 100 jaar ervaring en konden we dat afdoende opvangen.
Na 50 minuten spelen stond een eindstand van 6 – 15 op het scorebord en kon het feest beginnen. We werden door de damesselectie gehuldigd met een roos en een medaille, bedankt meiden! Daarna natuurlijk kampioenen met kampioenen op de foto.
Volgende week woensdag spelen we onze laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis in de Margriethal. Deze willen we natuurlijk ook winnend afsluiten zodat we dit seizoen ongeslagen blijven. Niet slecht voor een eerste seizoen! Vanwege de regelmatige blessures bij onze speelsters door tegenwerkende ledematen en zo hebben we regelmatig aanvulling gekregen van de meiden van DS 4. Dus meiden bedankt, jullie zijn kanjers en ons succes hebben wij ook aan jullie te danken!