• jeugd-dans

Twist

Ricardo Schoof

HA Begeleiding

Zaterdag 29 augustus was het zover, trainingsstage in Sint-Truiden voor de heren A als voorbereiding op de jeugddivisie. De eerste dag zou ingevuld worden met een eerste zaal training, teambuildingsactiviteiten (spannend ) en een oefenwedstrijd tussen mix teams van Ventura en St Truiden spelers.

Na het diner richting slaapplaats in de omgeving, met tussendoor nog een bezoek in het Trudo ziekenhuis voor iets te enthousiast teamgedrag tijdens het slapen gaan. De tweede dag stond de Trudo Cup (zaaltoernooi) op het programma, met als tegenstanders uit de jeugddivisie Hellas en V&L (Beek) en een van de betere jeugdploegen in Belgie (Bocholt). Na een dag goed getraind te hebben gingen de heren A van Ventura vol goede moed het toernooi in. De eerste tegenstander was V&L uit Geleen. Na een achterstand van 2 punten is het nog gelukt een gelijkspel in de wacht te slepen: 8-8. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de Belgische handbalvereniging Bocholt. Wederom werd er door de mannen van Ventura na een achterstand terug geknokt. Deze wedstrijd eindigde ook in een gelijkspel: 8-8. De volgende wedstrijd was tegen V&L. Ventura HA was nu flink op stoom en boekte een ruime zegen op de Limburgers uit Beek : 8-4. Toen de laatste wedstrijd voor de finale tegen Hellas. Winnen zou betekenen een finale plek tegen Bocholt. Na een zenuwslopende 20 minuten stond Ventura met één punt voor en was de plek in de finale verzekerd:9-8. In de finale ging het gelijk op, het liep zelf uit op een verlenging na 10-10 eindstand. In de verlenging bleek echter dat Ventura toch de betere ploeg was en er werd gewonnen met één punt verschil: 12-11. De Trudo Cup mocht mee naar Schiedam. De mannen van Ventura waren uitgeput maar voldaan. Het was een zeer geslaagd weekend en een uitstekende voorbereiding op de wedstrijden die in het verschiet liggen.

auteur Sjors Lockhorst

Ook nog tijd voor kermisbezoek en een ijsje!
Winnaars!
De Cup