Nou nee, dat niet. Maar de HA spelen dit zaalseizoen wel op het hoogste niveau in de landelijke Jeugddivisie. Op zaterdag 3 oktober spelen de HA om 19:15 in de Groenoordhal hun eerste wedstrijd tegen RED-RAG Tachos/handbalshop.nl Witte ster. Hoe dat komt lees je hier…

De stap naar dit niveau is geleidelijk aan gezet. Leon Luijsterburg heeft het grootste gedeelte van deze groep vanaf de B -jeugd onder zijn hoede gehad. Na een aantal jaren succesvol meegedraaid te hebben in de regionale klasse was het team toe aan een nieuwe uitdaging. Een noodzakelijke, nieuwe uitdaging om verder te leren en te groeien. Dit leidde afgelopen jaar tot de keuze om in de jeugddivisie te gaan spelen, zowel op het veld als in de zaal. De keuze voor de Jeugddivisie is genomen, in overleg met spelers en ouders, op basis van de mogelijkheden die de technische staf (Leon Luijsterburg, Kees van de Bosch en Erik Bisschop) zien met dit team. Het team dat tevens aangevuld is met keeper Stijn Leusink en opbouwer Nils Erkelens. Ook met hen zal het spelen op dit niveau van spelers de nodige ambities, werklust en teamgeest vereisen. Teamgeest om samen de zeges te vieren maar ook om teleurstellingen, die er zeker zullen komen, met elkaar op te vangen.

Dat dit niet vanzelf gaat bewezen de wedstrijden in de veldcompetitie en de twee voorbereidingstoernooien die in de maanden augustus / september gespeeld zijn. In de veldcompetitie werd er nog wisselvallig gespeeld waarbij op sommige momenten onnodig punten werden verspeeld. In de twee voorbereidingstoernooien trad ook nog deze wisselvalligheid op. In België werd in Sint Truiden wél de Trudo cup bemachtigd  maar het afgelopen weekeind kwam het team niet verder dan de derde plaats op het EMM toernooi. Alle wedstrijden lieten wel zien dat het team het niveau aan kan en dat de vorm er aan komt, maar dat het team nog een gewenningsperiode nodig heeft. 

Hoe dit gaat uitpakken in onze eerste jeugddivisiewedstrijd  tegen RED-RAG Tachos/handbalshop.nl Witte ster kunt u zelf beleven aanstaande zaterdagavond 3 oktober om 19.15 u . Wij vinden het leuk als wij u op de tribune mogen begroeten!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd