De A heren van Ventura speelden op zaterdagavond 17 oktober in de Margriethal tegen Vlug en Lenig. Vanuit het verre Geleen kwam de tegenstander naar Schiedam om ons twee punten af te pakken. Echter als team waren we er op gebrand om dit niet te laten gebeuren. Dit was namelijk onze derde wedstrijd en de eerste twee wedstrijden hadden we verloren. Tegen Tachos (25-31) en Sittardia. (27-14). Het was nu tijd om van de 0 af te komen. We gingen voortvarend van start. Snelheid in de aanval en het inzetten van de getrainde wissels leverden ons geen windeieren op. Op een goed moment stonden we 10 doelpunten voor op onze tegenstander. Dit zorgde ervoor dat we rustig in de rust onze tactiek konden bespreken.

Als team hebben we het regelmatig moeilijk in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Ook dat bleek nu zo het geval. Vanuit de opbouw werd te weinig ingezet en we waren minder doeltreffend als in de eerste helft. Verdedigend waren we minder in staat om de linker opbouwschutter te stoppen. De tegenstander kwam gestaag in punten dichterbij. Ventura hield echter het hoofd koel en kwam aan het eind van de wedstrijd weer een beetje in het spel. Wat we getraind en geoefend hebben in de voorbereiding van het zaalseizoen gebeurde: we waren als team in staat om een fase in de wedstrijd waarin het niet 'loopt' op te vangen en weer positief om te buigen. Met een lekker keepende Stijn in het goal en belangrijke doelpunten van Tim en Berk sloten we de wedstrijd af met 23-20.

De eerste punten zijn binnen! Wat we als heren A erg leuk vonden is dat er behoorlijk wat mensen de moeite hadden genomen om ons te zien spelen. Bedankt publiek! We hopen jullie en nog veel meer publiek te zien bij onze thuiswedstrijden. De volgende wedstrijd staat gepland over twee weken en wel op 31 oktober in de Groenoordhal om 18.30 uur. Tot dan!

Heren A Ventura
DMC Firewall is a Joomla Security extension!