• suikerspin 2015 1

Twist

Ricardo Schoof

HA Begeleiding

Zondagmorgen 30 oktober om 9 uur in de ochtend bij de Margriethal.
Voor sommigen was het te vroeg! Een feestje de nacht ervoor was te leuk! En ook al konden we een uurtje extra slapen
vanwege het ingaan van de wintertijd: het was te vroeg om de auto in te stappen en een wedstrijd in Zuid- Limburg te gaan spelen.
4 chauffeurs brachten de HA van Ventura naar Stein om daar om 12.05 aan te treden tegen BFC.
Voor ons een nieuwe ploeg.
We hadden niet veel tijd om in te schieten. De wedstrijd voor ons liep iets uit!
We hadden als aanvulling Onur meegenomen uit de HB. Samen met zijn maatje Zino uit de B zijn deze twee mannen een welkome
aanwinst voor het HA team. We probeerden als team compact te verdedigen en snelheid in de wedstrijd te brengen.
Vorige week bracht ons dat succes en dat wilden we continueren. Mirza, Tim, Berk, Onur en Zino schoten uit de
startblokken als er gegooid werd en de opbouwers Myko, Nils, Kenny probeerden de tweede fase op te bouwen.
Olaf begon met een aantal mooie acties vanuit de opbouw en doordat Sjors verwarring zaaide op de cirkel kon er vanuit de opbouw
doorgegaan worden. Veel kansen werden echter niet verzilverd. De stand liep tot de rust gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd.

De tweede helft ging voortvarend van start en we konden in stand uitlopen, door opbouwschoten en break-outs.
De keepers Stijn en Dani kregen naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer grip op de schoten van BFC en dat zorgde in de laatste
10 minuten van de tweede helft voor het vasthouden van de inmiddels opgebouwde voorsprong.
De scheidrechter was ons niet altijd goed gezind, maar die mocht niet de tweede tegenstander worden.
Het meegekomen publiek vond het een geweldige spannende wedstrijd om te zien. Maar niet alleen het publiek in de zaak.
Ook de ouders thuis konden in de app groep van de ouders het bijna live verslag lezen en zien van Rob, vader van Stijn.
Het was thuis op de bank net zo spannend als op de wisselbank en tribune.

HA Ventura