• Rolstoelhandbal

  Handbalvereniging Ventura in Schiedam is een lokale handbalvereniging die tevens een rolstoelhandbalteam heeft voor sporters met een beperking. Ons handbalteam is altijd op zoek naar enthousiaste sporters.

  Wanneer je familie of kennissen hebt die noodgedwongen in een rolstoel zitten of een fysieke beperking aan het onderlijf hebben, schroom dan niet om deze te enthousiasmeren om naar onze wedstrijddag te komen.
  De leeftijden van ons rolstoelhandbalteam zijn zeer divers en zijn daardoor minder van belang.
  We spelen en bewegen omdat plezier maken onze grootste drijfveer is.
  Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet heel hard trainen om elke wedstrijd weer te winnen.

  Ook als je “tijdelijk” als valide speler geblesseerd bent geraakt kun je je aanmelden om met ons mee te spelen en of te trainen.
  Voor veel valide spelers is dit vaak nog een stap te ver.
  Maar weet dat jouw inbreng als valide speler bij ons rolstoelteam juist gebruikt wordt om van te leren.

  Instromen, kijken en/of meedoen mag natuurlijk tijdens de trainingen ook.
  Wij trainen maandagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur.
  We kijken naar jou uit om je te begroeten als teamlid van ons rolstoelhandbalteam.

   

   

  Wil je wat meer inspiratie hebben? Bekijk vooral de artikels hieronder beschreven of kijk de filmpjes op deze pagina.

 • “Ik ken Marian al heel lang”, vertelt trainer Sicco den Hollander. “Toen ik nog heel klein was ging zei mee als leidster op handbalkamp.” Marian handbalde voor haar herseninfarct al bij de vereniging. Drie jaar geleden begon het te kriebelen en sloot zij zich na aandringen van haar dochter aan bij het rolstoelteam. “Er moest een speciale rolstoel voor mij worden gemaakt, die ik met één hand kan bedienen. Toen deze er nog niet was liep mijn dochter achter de rolstoel”, vertelt de handbalster.

  'Kom kijken en rollen!'

  Het team neemt ook deel aan rolstoelhanbaltoernooien. “We hebben veel plezier met zijn allen”, vertelt Sicco. “De eerste wedstrijd ging slecht, maar de tweede ging een stuk beter”, vertelt Marian enthousiast. Het team verwelkomt nog steeds nieuwe teamleden. “Heel veel mensen hebben een blessure waardoor ze denken dat ze niet meer kunnen sporten, maar op deze manier kan je dat dus wel. Je hoeft niet perse 24/7 in een rolstoel te zitten om dit te doen”, vertelt Sicco. “Kom een keertje kijken én rollen”, vertelt Marian lachend.

   

  Lees het artikel geschreven door Milou op ten Berg door op onderstaande knop te klikken:

  Artikel Marian

 • Wat een goed gesprek met een Uniek Sporten-consulent al niet kan doen. Het bracht Wendy van Bregt op ideeën die ze zelf nooit bedacht zou hebben. Niet veel later vond ze zichzelf terug in een rolstoel en zat ze op rolstoelhandbal. Het veranderde haar leven.

   

  Lees het volledige artikel door op onderstaande knop te klikken:

  Artikel Wendy