• Het rolstoelhandbalteam is afgelopen zondag naar Kwintheul geweest voor de eerste competitiewedstrijden van het seizoen.

  Ronald, Jason, Kim, Eelco, Jolanda, Wendy, Sicco en Rob hadden 2 wedstrijden (2x20 minuten per wedstrijd). Corrine, Marian en Marije waren deze keer afwezig.

  Logistiek is zo'n wedstrijddag altijd een uitdaging. Het team moet heen en weer, terwijl enkele teamleden vanwege hun beperking afhankelijk zijn van familie of vervoer op maat. Ook de rolstoelen moeten heen en weer, waarvoor we een busje regelen of huren. Ditmaal kon Rafael Loch de rolstoelen vervoeren, waarvoor dank!

  De wedstrijden van zondag waren meteen tegen twee van de sterkste teams uit de competitie, Quintus en CSV (Castricum). We wisten dus dat we met de kleinere groep een zware dag zouden hebben.

  Desondanks hebben we ons kranig verweerd. Tegen Quintus stond de verdediging goed. Pas in de tweede helft liep Quintus door enkele snelle tegenaanvallen uit, terwijl onze aanval stokte. De eindstand was 13-5 voor Quintus.

  Een uur later mochten we van start tegen CSV en daar stond de verdediging als een huis. Ondanks vele snelle tegenaanvallen kon CSV geen echte voorsprong nemen. Door veel te bewegen in de aanval hebben we mooie kansen gecreëerd en kwamen we uiteindelijk op een beperkt verlies van 7-10.

  Ondanks twee verloren wedstrijden zijn we trots op de vooruitgang in het team, zowel in kracht en conditie, als techniek en tactiek.

  Intussen zijn we altijd op zoek naar nieuwe teamleden. Niet per se rolstoelgebonden, juist ook valide personen en personen met blessures of aandoeningen aan het onderlijf, waardoor hardlopen (tijdelijk) niet meer gaat.

  Handjes om ons te helpen bij trainingen, op wedstrijddagen, bij het onderhoud of het vervoer zijn ook altijd welkom. Vele handen maken licht werk en de dankbaarheid van deze groep is enorm.

  Dus ken of ben je iemand die iets voor ons team kan betekenen, als speler of vrijwilliger, meld je dan vooral aan!

   

  Rob en Sicco

  Rolstoelhandbal pagina