Wie zijn wij?

Wij zijn Biko en Rowwen en spelen in de Ha1. Sinds 2 jaar zijn wij ook scheidsrechter bij Ventura.
Wij zijn begonnen met fluiten op het suikerspintoernooi in 2016. Het seizoen daarna zijn wij doorgegaan met het fluiten van de F en E-jeugd.
Omdat we er zoveel plezier in hadden zijn we begonnen met het fluiten van de andere jeugdteams bij ventura.
Dit seizoen zijn wij begonnen met het fluiten voor het Nederlands Handbal Verbond en volgen we de jonge scheidsrechters opleiding (JSO).
Mede dankzij deze opleiding hebben we dit seizoen gefloten in de jeugddivisie dames C, de Jac Stammes Cup in Aalsmeer, NK C-jeugd topsport en gaan we 30 juni met de JSO naar de Partille Cup.

De Partille cup is een toernooi in Zweden waar 1400 teams uit de hele wereld naartoe komen.

Als scheidsrechters hopen wij elk seizoen te groeien en over een paar jaar de nationale top te bereiken en misschien ooit wel voor de EHF/ IHF te fluiten.

Waarom zou ik Scheidsrechter worden?

Als eerste is het fluiten van wedstrijden natuurlijk het leukste wat er is.
Het gevoel wat je krijgt wanneer je een spannende wedstrijd, waarbij veel op het spel staat op een goede manier leidt voelt net als bij het spelen aan als een overwinning.
En net als het spelen kan je ook ‘verliezen’, je hebt ook wel eens een wedstrijd die niet goed gaat.
Je maakt bijvoorbeeld een cruciale fout in de laatste minuten. Dit is natuurlijk niet fijn en als scheidsrechter net zo vervelend als dat het als speler is .
Maar als je de week daarna weer een goede wedstrijd fluit voelt het weer als een overwinning.
Wij zijn super enthousiast over het fluiten en hopen dat jij dat net als ons ook wordt of bent.

Wil je meer weten of opgeven als scheidsrechter klik hier

We zijn bedroefd te melden dat Henk Overheul op 31 mei is overleden op 90 jarige leeftijd.
Henk was één van de oprichters van handbal vereniging Wilton Feijenoord, een voorloper van Ventura.
Naast vele jaren als voorzitter, bestuurslid en commissielid, was hij ook tot op late leeftijd actief als speler.
Wij zullen hem missen en wensen zijn familie alle sterkte.
NIEUWS OP HET GEBIED VAN HOOFDTRAINERS

Het bestuur is zeer verheugd te kunnen mededelen dat wij voor het volgende seizoen nieuwe hoofdtrainers hebben gevonden voor zowel de dames- als de herenselectie.

Dit moest wel, omdat de huidige hoofdtrainers Rob Mooij en Rafael Loch tijdens het seizoen hebben aangegeven te stoppen bij onze vereniging.
Rob stopt na ruim 30 jaar met handbal en Rafael kan handbal en zijn bedrijf niet meer combineren.

Heren 1 is vorige jaar onder leiding van Rob kampioen geworden en gepromoveerd naar de hoofdklasse.
Dit seizoen zijn de heren 2de geworden en mochten ze meespelen voor  de promotie. Helaas is dit niet gelukt.
Onder leiding van Rafael hebben de dames al 2 jaar zich prima gehandhaafd in de 2de divisie.

De nieuwe trainers zijn:

Leopold Foussom
Leopold Foussom voor de Damesselectie.
Leopold wil graag zijn passie voor handbal overdragen aan een team

Jules van der Donk
Jules van der Donk voor de Herenselectie.
Jules komt van Westlandia en heeft een drive om een team prestatie en plezier te laten combineren.

Wij wensen beide heren heel veel plezier en succes bij onze vereniging.

Met vriendelijke groet,

Esther van Heest
Namens het bestuur
Opzeggen

Update 1: Formulier kan direct op de website ingevuld worden en wordt aan de desbetreffende personen en jezelf gemaild

Wanneer je het lidmaatschap van HV Ventura op wil zeggen moet je gebruik maken van het opzeggingsformulier.

Dit formulier moet vóór 1 juni van het lopende seizoen te zijn ontvangen door het secretariaat.

Het formulier is te vinden bij Lidmaatschap>contributie, inschrijven, incasso en afzeggen>afmelden

Of

Sporter 2018
Kelly Dulfer is gekozen tot sporter van het jaar 2018 van de gem. Schiedam.

De uitreiking van de sportprijzen was op het sportpark Willem-Alexander.

Kelly is oud-speelster van Ventura en speelt in het Nederlandse handbalteam en in Denemarken.

Haar trotse ouders zijn Eric (cricket) en Ingrid (handbal) Dulfer.

Voor het verslag, van Mischa Keemink, van de uitreiking:

Schiedamse Sportverkiezingen

Op vrijdag 25 januari wordt er bekend gemaakt wie Talent, Sportploeg en Sporter van het jaar 2018 is.
Deze feestelijke bijeenkomst wordt gehouden in de kantine van Sportpark Willem-Alexander.

Bij de genomineerden is ook Kelly Dulfer.

Lees meer...

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie heeft het nieuwe bestuur, gekozen in october 2018, zich gepresenteerd.

De voorzitter, Bernard Dries, heeft een toespraak gehouden en daarin het Bestuur voorgesteld en wie wat doet.

Tevens zijn de plannen voor de toekomst naar voren gekomen.

Wil je de toespraak lezen?

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd