Op vrijdag 14 januari heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gehouden over de Corona maatregelen. Er zijn versoepelingen aangekondigd voor de sport. Trainingen mogen opgepakt worden en teams kunnen op de club onderlinge wedstrijden spelen, maar het spelen van competitiewedstrijden en toernooien is nog niet toegestaan. Op dinsdag 25 januari komt het kabinet met een nieuw weegmoment.

Vanaf maandag hervatten we de trainingen. Vanuit de technische commissie verloopt verdere communicatie en informatie via de trainers en coaches, ook over eventuele onderlinge wedstrijden.

Trainingen zijn weer mogelijk voor alle leeftijden

Het kabinet heeft versoepelingen doorgevoerd voor het trainen binnen de sport. Alle trainingen mogen hervat worden. Er gelden geen beperkingen voor binnen- of buitensportaccommodaties en trainingstijden. In binnensportaccommodaties mag voor personen van 18 jaar alleen gesport worden wanneer iemand in het bezit is van een Coronatoegangsbewijs.

De basismaatregelen blijven van belang: houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat je testen. Op sportlocaties geldt voor iedereen vanaf 13 jaar een mondkapjesplicht tijdens verplaatsing en wanneer men zit. Het mondkapje mag af tijdens het sporten.

Clubwedstrijden toegestaan, handbalcompetitie nog niet hervat

Voor het spelen van wedstrijden en toernooien in competitieverband heeft het kabinet nog geen groen licht gegeven. Het is voor verenigingen wel mogelijk om onderlinge wedstrijden met de eigen teams te organiseren. Publiek is niet toegestaan bij wedstrijden en trainingen.

Het NHV zal alle competitiewedstrijden die gepland zijn tot en met 25 januari als afgelast verwerken. Alle wijzigingen en afgelastingen zullen begin volgende week zichtbaar zijn in de HandbalNL App.

Voor de topcompetities blijft een uitzondering van kracht. De teams in de BENE-League en Eredivisie voor dames en heren mogen competitiewedstrijden blijven spelen onder de reeds geldende voorwaarden.

Vervolg handbalseizoen

Het NHV is zich momenteel aan het beraden op de verschillende mogelijkheden van het herstarten van de competitie zodra de maatregelen het toelaten. Hierbij zal er rekening gehouden worden met het herstarten op een verantwoorde wijze waarbij alle teams de mogelijkheid hebben gehad om de training in teamverband te hervatten.

Normaliter zou de inschrijving voor de Beach- en Veldcompetitie in het voorjaar in januari geopend worden. Vanwege de onzekerheden rondom het hervatten en afronden van de zaalcompetitie heeft het NHV besloten om de inschrijving tot nader bericht uit te stellen. Meer informatie over het vervolg van de zaalcompetitie en het inschrijven voor de Beach- en Veldcompetitie zal t.z.t. kenbaar gemaakt worden.


Als gevolg van de zojuist aangekondigde lock-down zijn er met ingang van morgen geen competitie wedstrijden meer.

We gaan ervanuit dat dit bericht iedereen via de media bereikt heeft.

Het is uitermate vervelend maar is wat het is.

We kijken in de loop van volgende week welke mogelijkheden er nog zijn om bv met de jeugd te trainen.

We komen hier na maandag op terug.

namens het bestuur
Bernard Dries

Naar aanleiding van de genomen maatregelen hebben wij zoals beloofd gekeken naar de gewenste en mogelijke alternatieven voor trainen en spelen.

In principe gaan we ervan uit dat er deze week niet getraind kan worden. We hebben een voorstel ingediend voor een alternatief trainingsschema. Als we hier akkoord op krijgen dan kan er conform het voorstel getraind worden. Nadere informatie volgt via de trainers.

We kiezen ervoor de wedstrijden van de heren en dames selectie (lees HS1 en DS1) de komende drie weken niet te laten spelen omdat er niet getraind kan worden. Alle andere teams (jeugd en senioren) kunnen conform planning spelen.

We hopen dat we op deze manier gegeven de omstandigheden de juiste keuzes maken. Mochten we iets over het hoofd zien neem dan vooral contact met ons op.

Names TC en Bestuur
Bernard Dries
Beste handbal vrienden,

Morgen (28 november) gaan er nieuwe corona maatregelen in. Dit betekent dat er na 17.00 uur niet meer gespeeld en getraind kan worden.

We gaan samen met de TC kijken welke alternatieven mogelijk en wenselijk zijn.

We komen hier maandag bij jullie op terug.

Namens TC en Bestuur,
Bernard
Beste Handbalvrienden,

In overleg met de bewoners van het Willem Alexanderpark hebben we gekeken naar de praktische uitvoering en controle van de huidige corona maatregelen.
We zijn heel blij met de hulp van de overheid in de vorm van ondersteuning bij de controle. Sinds dit weekend weten we dat we deze ondersteuning mogen blijven verwachten, echter alleen nog maar in de weekenden.

De kantine is door de weeks niet open, de zaal en de kleedkamers wel
Om het werkbaar te houden van maandag tot en met vrijdag kiezen we ervoor de kantine niet te openen op deze dagen. Dit betekent voor de voetbal dat ook de kleedkamers niet toegankelijk zijn. Voor de handbal zijn de kleedkamers wel open maar alleen te bereiken via de zaal. We vragen trainers om iedereen die de zaal betreed (boven de 18) te controleren op een geldig CTB. De trainers ontvangen hiervoor een aparte instructie.

In het weekend is de kantine open
In het weekend krijgen we ondersteuning van de gemeente bij de controle van de CTB. Die zal plaats vinden bij de ingang van het pand (de schuifdeuren). De kantine is dan open en de zaal en de kleedkamers zoals gebruikelijk toegankelijk.

Publiek helaas niet toegestaan
We hebben zo goed als mogelijk nagedacht over deze werkwijze. Neem vooral contact met ons op als we iets over het hoofd hebben gezien.
Geniet van het sporten, helaas nog steeds zonder publiek. Bij deze een oproep aan alle verenigingen van het WA complex om je hier aan te houden. Denk zelf na, zodat we kunnen blijven genieten van ons spelletje.

names het bestuur van HV Ventura
Bernard Dries
CORONA UPDATE: HUIDIGE MAATREGELEN EN ALGEMENE LEDENVERGADERINGOp vrijdagavond 12 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er passende maatregelen nodig zijn vanwege het oplopende aantal besmettingen. De handbalcompetities kunnen binnen de huidige maatregelen doorgang vinden, dit alleen wel zonder publiek. Geen publiek bij wedstrijden en trainingenVanaf 13 november is het niet meer toegestaan dat publiek aanwezig is bij wedstrijden en trainingen. Dit geldt zowel voor activiteiten in de topsport als op amateurniveau. We zijn erg opgelucht dat we kunnen blijven trainen en spelen. Wel vinden we het bijzonder jammer dat er in verband met de nieuwe maatregelen geen publiek meer aanwezig kan zijn.Coronatoegangsbewijs blijft verplichtHet coronatoegangsbewijs zal verplicht blijven om toegang te krijgen tot de accomodatie. Dit betekent dat iedereen een QR code dient te tonen bij zowel trainingen als wedstrijden.Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn worden van deze regel uitgezonderd. Wij adviseren echter dringend geen gebruik te maken van deze uitzondering.

Algemene leden vergadering 17 november
Gezien de ontwikkelingen en de noodzaak voor het aanscherpen van de corona maatregelen vinden wij het als bestuur niet verantwoord om de ledenvergadering van as woensdag op locatie te houden. We kiezen wederom voor de digitale variant. Je kunt je aanmelden bij het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan een uitnodiging voor de online meeting.
Ons bereikte het bericht van het overlijden van Agaath de Veld - van der Ploeg

Soms zeggen mensen ... het is wat het is. Neemt niet weg dat het verlies van een dierbare altijd verdriet geeft.

Wij wensen Linda en en haar familie sterkte in dit moment.

Ventura denkt aan jullie!

Bernard Dries

rouwkaart Agaath

@ 2014 HV Ventura

DMC Firewall is a Joomla Security extension!