Schrijf je hier in  voor de jeugddag op 10 juli.

Het beloofd weer een fantastisch spectakel te worden!

Gebruik voor het inschrijven deze link
Sportwedstrijden voor alle leeftijden toegestaan
Het kabinet heeft op vrijdagavond 18 juni verdere versoepelingen aangekondigd.

Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Daarnaast blijven de basisregels belangrijk: Was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog en blijft thuis bij klachten en laat je direct testen op corona.

De versoepelingen voor de sport in het kort:
Amateurwedstrijden zijn voor alle leeftijden zijn vanaf zaterdag 26 juni weer toegestaan. De Alternatieve competitie voor senioren vindt geen doorgang, maar verenigingen zijn vrij om onderling wedstrijden te gaan spelen.
Publiek is welkom bij de amateurwedstrijden, mits de toeschouwers op de tribune of langs het veld op anderhalve meter afstand van elkaar plaats nemen.
De mondkapjesplicht vervalt voor sportaccommodaties. Bezoekers moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Concreet voor Ventura op dit moment
Op basis van de versoepelingen mag publiek onder de genoemde voorwaarde naar de wedstrijden en trainingen kijken. Er is nog 1 officieel speel weekend dus verder voor nu geen veranderingen in de plannen. Maar..... na de zomervakantie gaan we gelukkig weer spelen.

namens het bestuur
fijne vakantie
Bernard

Afgelopen weekend bereikte ons het bericht van het overlijden van Riet Rens-Vredebregt.

Niet geheel onverwacht maar toch een schok. De vrouw, de (schoon)moeder en de oma van grote verenigingsmensen en daarmee misschien zelf wel de grootste.

Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit verlies.

Namens het Bestuur
Bernard Dries

RietRens (rouwkaart)
Beste Handbalvrienden,

Door de ingezette versoepelingen van de corona maatregelen is het mogelijk om met de jeugd (dit is tot en met de A jeugd) weer competitie te spelen.
Het NHV heeft voor de weekenden van 12, 19 en 26 juni wedstrijden ingepland. Hierbij de regels die we vanuit Ventura hebben overgenomen van overheid en NHV.

Neem de gebruikelijke hygiënemaatregelen van RIVM in acht en gebruik je gezond verstand.

 • Toeschouwers zijn niet toegestaan
 • Ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het sportpark. Toegang tot het sportpark is alleen toegestaan voor sportende sporters, trainers/coaches en bestuursleden
 • Kom of breng je kind op de door de coach aangegeven verzameltijd.
 • Na uitstappen of stallen van je fiets, verzamelt elk jeugdteam samen met de coach bij de ingang van het sportpark
 • Kom in sportkleding naar het sportpark. Kleedkamers zijn geopend voor aan- en uittrekken van je wedstrijdshirt voor en na de wedstrijd, ga na afloop direct naar huis.
 • Na afloop van de wedstrijd wacht de coach op dezelfde plek met de kinderen zodat ze opgehaald kunnen worden.
 • Neem je eigen bidon mee en vul deze thuis, neem je bal mee in een tas.
 • Bij uitwedstrijden gaan we met zo min mogelijk auto’s en ouders (richtlijn is 1 chauffeur op 3 kinderen). Verzamel op de door de coach aangegeven tijd en plaats. Dit geldt ook voor het na de uitwedstrijd weer ophalen van de kinderen.

Voor de regels omtrent wedstrijden verwijzen we naar de NHV protocollen. Die zijn te vinden op https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/..

Het is fijn dat we weer wedstrijden kunnen spelen met de jeugd. Met alle positieve ontwikkelingen hopen we dat we na de zomer ook met de senioren weer het veld in kunnen.

Namens het Bestuur van Ventura
Bernard Dries
28 mei 2021 NHV
Update Coronavirus

Het kabinet heeft op vrijdag 28 mei in een persconferentie meer bekend gemaakt over versoepelingen die vanaf zaterdag 5 juni in zullen gaan.
Het NHV heeft kennis genomen van de versoepelingen die vanaf zaterdag 5 juni gelden voor de (handbal)sport.

De versoepelingen in het kort:

Volwassenen  mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het
sporten. Handballen kan dus weer in teamverband voor alle leden van het NHV.
Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
Kleedkamers en douches op de sportaccommodatie mogen weer open. Ook de sportkantines mogen onder voorwaarden weer open.
Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht.
Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers.
Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan.
Ook hierbij is publiek nog niet toegestaan.

Het bondsbureau zal begin volgende week meer informatie verstrekken over de gevolgen die de versoepelingen hebben op de handbalsport en de start van de Alternatieve competitie.

Er veranderd op dit moment dus nog niets. Zodra er ontwikkelingen zijn laten we dat weten.
Beste handbalvrienden,

Fijn dat er licht aan het eind van de tunnel is maar we zijn er nog niet. Hierbij de huidige regels en richtlijnen zoals die gelden na de aankondiging van de versoepelingen.
Ik ga er vanuit dat iedereen zich nog even aan de regels houd.

Sport algemeen

 • De kantines van alle sportaccommodaties blijven gesloten.
 • Douches en kleedkamers van binnen- en buitensportaccommodaties blijven gesloten (uitgezonderd de kleedkamers van zwembaden).
 • Er zijn nog steeds geen toeschouwers/ouders langs de lijn toegestaan. Het is ook niet de bedoeling dat sporters blijven 'hangen' na het sporten (ook niet op het terras, zie puntje buitenterassen sportlocaties).

Binnensport 

 • Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open.
 • Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel, kinderen tellen wel mee. Het gaat om gescheiden ruimtes (van plafond tot aan vloer).
 • Groepslessen zijn niet toegestaan. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Zij mogen sporten in groepsverband met een maximum aantal van 30. Vanaf 18 jaar mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen, individueel of in groepsverband met maximaal 2 personen getraind worden. Dit is exclusief de instructeur. Sporten met meerdere 2-tallen onder leiding van een instructeur is niet toegestaan.
 • Reserveren, registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 • Kleedkamers en douches blijven gesloten. De kleedkamers in zwembaden mogen wel open zijn. Alle sauna’s zijn momenteel gesloten. Dit geldt dus ook voor sauna's op sportlocaties.
 • Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot en met 17 jaar zijn alleen onderlinge wedstrijden toegestaan met teams van de eigen sportvereniging.
 • Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen. Deze mag af tijdens het sporten.

Buitensport 

 • Buitensporten boven de 27 jaar in groepsverband mag weer. Zowel op sportcomplexen als in de openbare ruimte. Er zijn wel voorwaarden: maximaal 30 personen per veld en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
 • Jeugd tot en met 26 jaar mag binnen de 1,5 meter sporten. Ook mogen zij onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van de eigen vereniging. Maximaal 30 personen per veld.
 • Kinderen en jongeren t/m 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (tussen teams dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, geen maximum aan groepsgrootte. 

Buitenterrassen sportlocaties

 • De horecavoorzieningen die verschillend publiek mogen ontvangen (zoals willekeurige langskomende voorbijgangers en daarnaast sporters) kunnen binnen de door de Rijksoverheid geformuleerde voorwaarden hun buitenterrassen openen.
 • Op de sportaccommodaties, waar alleen sporters ontvangen mogen worden en geen publiek aanwezig mag zijn, geldt een andere situatie. De sporters worden publiek zodra ze klaar zijn met sporten en dienen dan de sportaccommodatie te gaan verlaten. Tussen het moment van stoppen met sporten en de accommodatie verlaten hebben, kan sprake zijn van circa 10 minuten waarbinnen een consumptie op het terras is genuttigd.
Vooruitblik
 • Als de ziekenhuisopnamen en IC-capaciteit zich positief blijven ontwikkelen komt ook de derde stap van verruiming in beeld. Het kabinet zal daar zoals het zich nu laat aanzien begin juni over beslissen. Een aantal buitensportbonden overweegt in dat geval om jeugdcompetities in juni te organiseren.
Uiteraard zullen wij je direct informeren als er nieuwe ontwikkelingen hierover te melden zijn.

namens het Bestuur
Bernard Dries
Ventura bestaat 75 jaar

kijk hier naar de oproep van onze vice voorzitter, klik --> ventura 75

@ 2014 HV Ventura

DMC Firewall is a Joomla Security extension!