• Beste (oud)leden en ouders,

  Inmiddels zijn de laatste competitiewedstrijden gespeeld, en kijken we uit naar het suikerspintoernooi en het jeugdweekend. Daar kijken we ontzettend naar uit, maar met de afronding van het seizoen is het ook tijd om vooruit te kijken richting aankomend seizoen. 

  Gezien de huidige ontwikkelingen in de maatschappij zijn wij druk bezig geweest om na te denken over het sociale klimaat binnen onze vereniging en hoe we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig blijft voelen. Onlangs hebben we hiervoor een vrijwilligersavond georganiseerd waarin we de vrijwilligers mee hebben genomen in de ontwikkelingen hierover. Graag delen we het via deze weg ook met iedereen die hierbij niet aanwezig is geweest.

  We hebben Roos Lockhorst en Whitley van der Poll (beide speelsters uit DS1) bereid gevonden een rol te spelen in het sociaal veilig sportklimaat. Roos is als sociaal coach bereikbaar voor spelers, trainers en vrijwilligers voor alle vragen rondom een veilig sportklimaat. Whitley is als vertrouwenscontactpersoon bereikbaar wanneer je wilt praten over een situatie waarin je je niet veilig hebt gevoeld. We hopen natuurlijk dat het niet nodig is maar we willen iedereen wel aanmoedigen hier gebruik van te maken als dat nodig is. Roos & Whitley zijn te bereiken op de mailadressen sociaalcoach@hvventura.nl / vcp@hvventura.nl.

  Daarnaast zullen we voor aankomend seizoen alle vrijwilligers een verzoek sturen om een VOG aan te vragen. Op deze manier verkleinen we de kans dat ongewenst gedrag voorkomt. De VOG wordt namens ventura aangevraagd en is kosteloos voor de leden. In de email die je ontvangt staat beschreven hoe je de VOG aanvraagt, indien je hier vragen over hebt kun je contact opnemen met penningmeester@hvventura.nl

  Namens het bestuur,

  Rowwen Lansbergen